Friss hírek az IT világából

Az oldal utoljára frissítve: 2014. október 02. csütörtök 21:35

 

 Egy éves a JAMK ADI! − … és egyéb mobil érdekességek  2014.02. Vitéz Veronika
 Windows XP-je van, és nem akar 8.1-re váltani?
– Válogatás a téma sajtójából
 2014.01. Vitéz Veronika
     
     
     

 

Egy éves a JAMK ADI! − … és egyéb mobil érdekességek

Vitéz Veronika

Megújult az Instagram Android appja
Átkozmetikázták az Instagram Android alkalmazását. A legújabb verzió gyorsabb lett, valamint az Android eszközök szélesebb választékához optimalizálták.
Forrás:

http://hirek.prim.hu/cikk/2014/03/12/megujult_az_instagram_android_appja

 

Okosórás Android érkezik Jó érzékkel mozdul a piaci igényekre a Google, az Android ernyője alatt egyesítené a hordható okoseszközök szélsőségesen töredezett piacát. A fejlesztők és a felhasználók is erre várhattak, de miért nem mozdulnak a versenytársak? Forrás:l

http://www.hwsw.hu/hirek/51926/google-okosora-nexus-pebble-gear-fejlesztes-sdk.htm

 

1,6 millió forintos szuper tablettel sokkolnak A Panasonic egy egészen elképesztő méretű és tudású új tablettel jelent meg a piacon. Forrás:

http://www.technet.hu/notebook/20140312/16_millio_forintos_szuper_tablettel_sokkolnak/

 


Az igazán lustáknak még fogniuk sem kell! A táblagépekhez tervezett tartószerkezet könnyű, bárhova magunkkal vihetjük, és még a kisebb laptopokkal is megbírkózik. Egy újabb magyar miniprojekt a Kickstarteren. Forrás:

 http://itcafe.hu/hir/laptape_magyar_projekt_a_kickstarteren.html

 

Késhet a Sony Xperia Z2 csúcsmobil Egyes források szerint a japán gyártó vadonatúj felsőkategóriás okostelefonja a vártnál némileg később debütál majd a piacon. Forrás:

http://www.technet.hu/hir/20140313/keshet_a_sony_xperia_z2_csucsmobil/

 

iPhone Air: kiváló videón az új csúcsmobil Még jó néhány hónap hátra van az új iPhone bejelentéséig, mindenesetre most itt egy remek koncepció, mely akár könnyen valósággá is válhat. Forrás:

 http://www.technet.hu/hir/20140312/iphone_air_kivalo_videon_az_uj_csucsmobil/

 

Minden kiderült A HTC Csúcsmodelljéről
A HTC nagy erőkkel készül a 2014-es One modelljének bemutatójára és látszólag e közben képtelen titokban tartani a készülékkel összefüggő különböző információkat. Napok óta érkeznek a részletek a The All New HTC One névre keresztelt csúcsmodellről, amit a gyártó március végén fog bemutatni Londonban. Forrás:

http://bitport.hu/minden-kiderult-a-htc-csucsmodelljerol

 

Nyakunkon a harmadik platform, és mindent megváltoztat! Ebben az évben a teljes IT-piaci növekedés több mint a 60 százaléka az okostelefonok és a táblagépek egyelőre megállíthatatlan terjedésének lesz köszönhető. Forrás:

http://bitport.hu/mar-a-harmadik-platform-diktalja-az-it-piac-novekedeset

 

Mi értelme a hajlított mobilnak? Tényleg gyógyítja hátlapját a hajlított kijelzős LG Flex? A dél-koreai gyártó a legjobbat akarta kihozni a mobilból, és ez sikerült is nekik. A legjobban mégis az akkumulátora nyűgözött le, amely három-négy napig is bírja egyetlen töltéssel. Mikor látott ilyet utoljára okostelefonban? A hajlított kijelző értelmét viszont nem látjuk tisztán. Forrás:

http://index.hu/tech/cellanaplo/2014/03/13/mi_ertelme_a_hajlitott_mobilnak/

 

Ennyibe kerül majd egy Ubuntu okostelefon Mivel az Android nem úgy lett tervezve, hogy PC-kre is alkalmas legyen, ezért az alapos tervezésnek és az új iránti igénynek köszönhetően nagy jövőt remélnek az Ubuntunak, ami lassan bármilyen elektronikai eszközön elérhető lesz, ha így folytatódik. A tervek szerint az első Ubuntu telefonok ősszel mutatkoznak be, többek közt a Meizu és a BQ márkajelzéseivel. Forrás:

http://pcworld.hu/mobil/ennyibe-kerul-majd-egy-ubuntu-okostelefon.html

 

Klikk

 

Windows XP-je van, és nem akar Windows 8.1-re váltani? − válogatás a téma sajtójából


Vitéz Veronika

Windows XP-je van, és nem akar Windows 8.1-re váltani? Valószínűleg egyre több Windows XP-felhasználó szembesült már a rossz hírrel, hogy április 8-a után a Microsoft megszünteti rendszere támogatását. De mi legyen ezután, ha valaki nem akar vagy nem tud a redmondi cég által javasolt megoldással élni? Forrás:

http://hvg.hu/tudomany/20140201_Windows_XPje_van_es_nem_akar_Windows_81

 

Még évekig készíthet majd foltokat a Windows XP-hez a Microsoft. A Microsoft a Windows XP áprilisban esedékes végleges nyugdíjazását követően is készíthet majd javításokat az operációs rendszer legsúlyosabb problémáira - derül ki a The Register egy új cikkéből. Ugyanakkor ezen foltokat a hétköznapi felhasználók már nem, csak a cég legfontosabb ügyfelei kaphatják majd meg, akik ráadásul meglehetősen borsos árat lesznek kénytelenek fizetni az idén már 14 éves operációs rendszer támogatásának tovább biztosításért. Forrás:

http://pcforum.hu/hirek/15834/Meg+evekig+keszithet+majd+foltokat+a+Windows+XP-hez+a+Microsoft.html

 

A Google Chromebookkal váltaná ki a Windows XP-s gépeket. A vállalat megegyezett a VMware-rel, nemsokára érkezik a Horizon View Chromebookra optimalizált változata. Forrás:

http://itcafe.hu/hir/google_chromebook_windows_wmware_horizon_daas.html

 

Ha meghal a Windows XP, gáz lesz az ATM-ekkel! A legnagyobb amerikai bankautomata-gyártó, az NCR szerint a világ ATM-jeinek 95 százalékán Windows XP fut. A Microsoft hamarosan egy frissítést ad ki a 12 éves operációs rendszerhez, amit 2014-ben kell telepíteni az összes automatára. Forrás: http://index.hu/tech/2014/01/20/veszelyesen_elavulnak_a_bankautomatak/

 

Meglepő, de nő a Windows XP piaci részesedése. Úgy tűnik, hiába is próbálja temetni a Microsoft régi operációs rendszerét, a felhasználók nem hajlandók lemondani róla, sőt... Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20140204_Meglepo_no_a_Windows_XP_piaci_reszesedese

 

Windows XP - tűrik, de nem támogatják. Bő két hónap múlva, április elején megszűnik a Windows XP gyártói támogatása, a Microsoft történetének eddigi (talán) legsikeresebb terméke nyugdíjba vonul. Forrás: http://nol.hu/archivum/20140123-xp__turik__de_nem_tamogatjak?ref=sso

 

Szállj le végre az XP-ről! – a Microsoft a felhasználók segítségét kéri. Már nem egészen két hónap, és vége a Windows XP-nek, persze nem az operációs rendszernek, hanem csupán a fejlesztői támogatásnak. A Microsoft most a felhasználók segítségét kéri ez ügyben. Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20140210_Szallj_le_vegre_az_XProl__a_Microsoft_a

Hamarosan megszűnik a támogatás. 2014. április 8-án megszűnik a Windows XP támogatása és frissítési lehetősége. Ne hagyja védtelenül számítógépét! Mit jelent a Windows XP támogatásának megszűnése?

Forrás: http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/end-support-help