MAGAMRÓL

Az oldal utoljára frissítve: 2016. június 09. csütörtök 16:21

Honlap HONLAPTÉRKÉP MAGAMRÓL WEBAJÁNLÓ VILÁGUNK KALEIDOSZKÓP KLUB TANFOLYAMOK TANÍTVÁNYOK FOTÓI ZENEHALLGATÁS MY TED DIAVETÍTÉSEK VIDEÓK ANIMÁLT GIFEK ÉRDEKES LEVELEK HANGFÁJLOK

 

Háttérzene:
Yanni: One Man's Dream
(Leállítható vagy újrajátszható az oldal alján lévő vezérlővel.)

 

 

Az oldal látogatottsága megismerhető a térképre kattintva.


Bemutatkozás

Szilassi Andrea vagyok, végzettségem alapján informatikus könyvtáros és pedagógus és e-tanácsadó.   Pályafutásom első évtizedében kisgyermekeket tanítottam. Az elmúlt időszakban - több mint 10 éve már - egyik rendszeres feladatom a felnőttek oktatása a József Attila Megyei és Városi Könyvtár Népház Úti Fiókkönyvtárában, Tatabányán. Célunk, hogy mind többen ismerjék meg a számítógép és az internet világát, amely életünknek egy új dimenziót adhat, és szélesebbre tárja lehetőségeink határát. A magam részéről a számítástechnikai ismereteket csupán eszköztudásnak tekintem, amely szükséges a lényeges és fontosabb dolgok megismerése érdekében. Akik ismerik szakmai tevékenységemet, azok tudják, hogy évek óta elkötelezett vagyok az emberek számítógépes és idegennyelvi tudásának fejlesztése ügyében.  Akit érdekel tanfolyami oktatásunk és a klub, valamint e webhely születése, története, azoknak ajánlom figyelmükbe, hogy 2014-ben összefoglaltam egy tanulmányban mindezt. Címe: Híd a digitális szakadékon át - Felhasználóképzés egy városi könyvtárban (és azon túl)  Jelenleg a József Attila Megyei és Városi Könyvtár munkatársaként dolgozom. Itt honlap- és hírlevélszerkesztő vagyok. Emellett tájékoztató könyvtárosként és e-tanácsdadóként részt veszek az olvasók szolgálatában, továbbá műszaki és felelős szerkesztője vagyok az online, havonta megjelenő KemLIB című, megyei könyvtárszakmai folyóiratnak ( http://kemlib.jamk.hu

Hobbijaim

Szabadidőmben olvasok - hagyományos könyvek mellett újabban inkább e-book olvasóval. Praktikus eszköz, ha már túl sok a könyv otthon, vagy nincs elég pénzünk újakat venni, illetve ha rendszeresen utazással töltünk számottevő időt. Kedvelem a zene többféle műfaját is, a klasszikus mellett a folk,  world, de különösen a kortárs instrumentális zenét. A sokféle szellemi tevékenység mellett a testedzésre is fordítok elegendő figyelmet és időt. Sok évig jógáztam, manapság ebből már kevés gyakorlatot alkalmazok. Helyette rendszeresen zumbázok,  amely nemcsak hasznosnak bizonyult, hanem szórakoztató is számomra. Hobbinak talán nem nevezhető, de életformának annál inkább, hogy szeretek tanulni. Az utóbbi években az idegen nyelvek és kultúrák megismerése vonz leginkább. Ennek kevés szabadidőm erős korlátot szab, de azért haladok ezzel is. Végezetül még egy kedvtelés, a fényképezés. Szeretem a pillanatot megragadni bizonyos helyzetekben. A természet, az emberek és állatok, vagy érdekes jelenségek - minden, amit megörökítünk a géppel, örökre miénk marad.

A webhelyről

2007. júliusa óta létezik webhelyem a világháló kozmoszában, amely a maga nemében nem kevés idő!  Zömmel szabadidőmben szerkesztem. A tartalom egy része a tanfolyami oktatáshoz jelent segítséget tanítványaimnak és nekem, továbbá webhelyem látogatói számára nyújthat érdekességeket, hasznos tudnivalókat. Ugyanakkor lehetnek olyan, kevésbé közkedvelt tartalmak is, amelyek személyes érdeklődésemet tükrözik. Nagy örömömre szolgál, hogy immár a webhelyet egyre szélesebb körben ismerik, és nap mint nap visszajárnak oldalaira böngészni. Bizonyos oldalait naponta általában legalább 20 országból nézik, összességében pedig több, mint 120 országból volt már eddig látogató. (Lásd a térképes forgalomszámláló adatait. Megjegyzem, a webhely különböző oldalain 5 forgalommérő van beágyazva. A sötétrózsaszínű térképjelzéses oldalakon mutatkozik a legmagasabb forgalom (Világunk, Diavetítések) De a kék színű térképpontokkal jelzett oldalaknak is magas a látogatottsága. )
Lehetséges, hogy furcsának, de mindenképpen szokatlannak tartja majd, hogy némelyik önálló oldal igen nagy méretűre sikeredett. Ennek oka, hogy a feltöltött tartalom túlnyomó részét nem távolítottam el az idők során, és ehhez járult még a folyamatos tartalombővítés. A sok lapozás, oldalgörgetés azonban elkerülhető, ha használja a nagyméretű oldalakon elhelyezett tartalomjegyzék linkjeit, amellyel azonnal a kiválasztott cikkhez ugorhat. Ugyancsak ezeken az oldalakon belül elhelyeztem több olyan színes gombot, amelyekre kattintva visszajuthat a tartalomjegyzékhez egyetlen gombnyomással, és nem kell görgetni az oldal anyagát. Szintén egy rendhagyó megoldás, hogy a lap alján talál egy második hipertextes tartalomjegyzéket.

 

Kérdéseivel fordulhat hozzám emailben vagy telefonon.
szilassi.andrea@jamk.hu, vagy szilandi@mail.netnagyiklub.hu
34/513-676, 20/232-0818

Megkereshet személyesen e-tanácsadói ügyfélszolgálatom idejében a könyvtárban minden kedden(munkanapokon), 9-től 17 óráig.
József Attila Megyei és Városi Könyvtár Tatabánya, Fő tér 2.